Υλικά
- ½ κιλό γάλα
- 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρας
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1-2 κλαδάκια αρμπαρόριζα
- 6 κρόκοι αυγών
Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σοκολάτας σε κομμάτια. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, τη σοκολάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού γάλα. Βάζουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα και μέσα στο γάλα, 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα αυτό μέσα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και περιμένουμε να βράσει το γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Βγάζουμε την αρμπαρόριζα από το σοκολατούχο γάλα. Χύνουμε το σοκολατούχο γάλα σιγά-σιγά επάνω στους κρόκους, χτυπώντας ασταμάτητα και δυνατά. Σουρώνουμε το σοκολατούχο γάλα και το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια που μπαίνουν στο φούρνο. Aνάβουμε το φούρνο σε μέτρια ένταση, στους 190 βαθμούς. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και χύνουμε νερό στο ταψί, μέχρι περίπου τη μέση του ύψους τους. Αφού αρχίσει ο βρασμός στη φωτιά, βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 25 λεπτά. Βγάζουμε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τα βάζουμε στο ψυγείο, για να δέσει η κρέμα.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr.