Υλικά
- 220 γρ. σπαγγέτι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο με αλάτι
- 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά ώστε να γίνουν al dente.
- Κρατήστε ένα φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό των ζυμαρικών, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατέψτε ξανά.
- Ρίξτε και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Αλατίστε, προαιρετικά, και σερβίρετε.