Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. σ. ποτό μπράντι (προαιρετικά)
- 2 φλ. τσαγιού καφέ εσπρέσο ή κάποιον άλλο δυνατό καφέ, παρασκευασμένο και σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
- Σκόνη κακάου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και βανίλια μέχρι να αποκτήσετε ένα απαλό μείγμα.
- Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και το μπράντι (εάν το χρησιμοποιήσετε) και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη.
- Βυθίστε τα μπισκότα σαβαγιάρ στον καφέ και τοποθετήστε σε ένα ταψί, δημιουργώντας την πρώτη στρώση.
- Απλώστε το μισό μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα και επαναλάβετε ακόμη μία φορά την διαδικασία.
- Γαρνίρετε με τη σκόνη κακάου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες πριν να το καταναλώσετε.