Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού καθαρισμένο καρπούζι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 6 κ. σ. πηκτίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα τo καρπούζι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση και ανακατέψτε.
- Προσθέστε την πηκτίνη και ανακατέψτε αμέσως για να διαλυθεί.
- Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ανά λεπτό σταδιακά.
- Τοποθετήστε σε γυάλινα βάζα απευθείας από την κατσαρόλα και αποθηκεύστε. Στο ψυγείο διατηρείται έως και ένα μήνα.