Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.
- Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Μόλις το μείγμα σχεδόν παγώσει χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.
- Επαναλάβετε 3- 4 φορές την διαδικασία (πάγωμα, χτύπημα στο μίξερ, πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο παγωτό βανίλιας.