Υλικά

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 8 φράουλες

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά, χωρίς ωστόσο να βράσει.
  2. Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι.
  3. Αφήστε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
  4. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
  5. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
  6. Στρώστε τη μους σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός μικρού μπολ ή ποτηριού για γλυκά και καλύψτε με μια στρώση από τις κομμένες φράουλες.
  7. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.