Υλικά
- 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με λίγα λιπαρά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 8 φράουλες
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά, χωρίς ωστόσο να βράσει.
- Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι.
- Αφήστε στην άκρη για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
- Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
- Στρώστε τη μους σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός μικρού μπολ ή ποτηριού για γλυκά και καλύψτε με μια στρώση από τις κομμένες φράουλες.
- Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.