Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • 2 φλ. τσαγιού κάσιους
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι αγαύης
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γρ. φράουλες
  • 200 γρ. φράουλες για τη γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτυπήστε τους ξηρούς καρπούς με την καρύδα μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν ζύμη.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τοποθετήστε το ένα στο κάτω μέρος μιας φόρμας κέικ που έχετε λαδώσει ελαφρώς.
  3. Σε ένα άλλο καλούπι του ίδιου μεγέθους, τοποθετήστε το άλλο μισό της ζύμης και τοποθετήστε και τα δύο μέρη στην κατάψυξη.
  4. Επεξεργαστείτε το κάσιους, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσετε μια λεία κρέμα. Χωρίστε τη γέμιση σε 2 ίσα μέρη.
  5. Πλύνετε τις φράουλες και χωρίστε τις σε δύο ίσα μέρη. Κόψτε τις μισές φράουλες σε μικρά κομμάτια και ανακατέψτε με τη μισή γέμιση. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μείγμα σε μια από τις βάσεις και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.
  6. Ανακατέψτε το άλλο μισό των φραουλών με την υπόλοιπη γέμιση έως ότου αποκτήσετε μια υφή σαν κρέμα. Απλώστε στη δεύτερη βάση και τοποθετήστε πάνω στην πρώτη.
  7. Τοποθετήστε ξανά στην κατάψυξη για κάποιες ώρες.
  8. Βγάλτε το κέικ από την κατάψυξη 15 λεπτά πριν το καταναλώσετε και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.