Υλικά

Είναι γεγονός ότι το ψάρι είναι από τα πιο τρομακτικά πράγματα αν είσαι αρχάριος στη μαγειρική. Δεν είναι ακριβώς φτηνή πρωτεΐνη και σίγουρα δεν θα ήθελες να τα κάνεις μαντάρα. Είναι ωστόσο κρίμα να μην έχεις επιχειρήσει ποτέ να φτιάξεις ψάρι επειδή φοβάσαι μη στεγνώσει. Για τον αρχάριο λοιπόν υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να μαγειρέψει το ψάρι, ένας τρόπος που δεν θα τον απογοητεύσει το αποτέλεσμα: το ψάρι στη λαδόκολλα. «Εn papillote» είναι γνωστός ο τρόπος στη διεθνή κουζίνα και είναι ουσιαστικά ψάρι φτιαγμένο σε πουγκάκια από λαδόκολλα (και αλουμινόχαρτο). Τα πουγκάκια κατακρατούν την υγρασία και μαγειρεύουν απαλά και ευγενικά το ψάρι στον ατμό, αποτρέποντας κάθε ανησυχία για στέγνωμα. Η τεχνική προορίζεται για τον αμύητο, καθώς και εύκολη είναι και συγχωρεί τα μεγάλα λάθη. Γεμίζουμε τα πουγκάκια με το φιλέτο ψαριού και τα αρωματικά μας (όπως φέτες λεμονιού, μυρωδικά και σκόρδο) και αφήνουμε τον φούρνο να κάνει όλη τη δουλειά.