Υλικά

  • 2 φιλέτα από λευκό ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα (γλώσσα, πέρκα)
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ (trandori)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 150 γραμμάρια φυσικό γιαούρτι
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ
  • 1-2 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.
  2. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι της συνταγής.
  3. Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες.
  4. Αμέσως μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.
  5. Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και μετά τα τηγανίζετε σε μέτρια εστία για 3- 5 λεπτά την πλευρά.
  6. Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με την αγγουροσαλάτα.
  7. Ραντίζετε με χυμό λάιμ και σερβίρετε.