Υλικά
Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στην κουζίνα. Και συμβαίνει πολύ συχνά. Σοτάρεις κρεμμύδια και ξαφνικά γίνονται επικινδύνως καφέ, ένα βήμα πριν καούν. Αν τα βγάλεις αμέσως από τη φωτιά, η παρτίδα δεν θα σωθεί, αφού ζεστά καθώς είναι θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται για κάποια λεπτά ακόμα, προσθέτοντας κι άλλο στην τραγωδία. Λύση υπάρχει και μας τη λέει ένα από τα μεγάλα μυστικά του σεφ: το παγάκι. Ένα παγάκι μέσα στο τηγάνι θα κρυώσει γρήγορα την κατάσταση, σώζοντας τα κρεμμύδια από την καταστροφή. Για το νερό δεν έχουμε μάλιστα να σκεφτόμαστε, καθώς θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα μέσα στο καυτό σκεύος.