Υλικά
- 15 χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
- 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1/3 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 1 φλ. τσαγιού δάκρυα κουβερτούρας
- 1 κ. σ. λάδι καρύδας
- Λίγο αλάτι
- Λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε τους χουρμάδες, με το σιρόπι σφενδάμου, το ταχίνι και τη βρώμη.
- Για να ελέγξετε εάν το μείγμα είναι έτοιμο, σχηματίστε μια μπάλα στο χέρι σας. Εάν σχηματιστεί καλά είναι έτοιμο. Εάν θρυμματιστεί, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατέψτε ξανά.
- Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με το λάδι καρύδας.
- Απλώστε πάνω από το μείγμα με το ταχίνι και πασπαλίστε με το αλάτι και το σουσάμι.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά η σοκολάτα.
- Κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε.