Υλικά

  • 15 χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 3 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα κουβερτούρας
  • 1 κ. σ. λάδι καρύδας
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε τους χουρμάδες, με το σιρόπι σφενδάμου, το ταχίνι και τη βρώμη.
  2. Για να ελέγξετε εάν το μείγμα είναι έτοιμο, σχηματίστε μια μπάλα στο χέρι σας. Εάν σχηματιστεί καλά είναι έτοιμο. Εάν θρυμματιστεί, προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατέψτε ξανά.
  3. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  4. Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα ή σε μπεν μαρί και ανακατέψτε με το λάδι καρύδας.
  5. Απλώστε πάνω από το μείγμα με το ταχίνι και πασπαλίστε με το αλάτι και το σουσάμι.
  6. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά η σοκολάτα.
  7. Κόψτε σε τετράγωνα και απολαύστε.