Υλικά
- ½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
- 125 γραμ. μπέικον
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γραμ. βούτυρο
- 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
- 2 κ.τ.σ. τυρί τριμμένο παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε ένα τηγάνι το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζετε και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
- Βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα τορτελίνια, ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε. Στη συνέχεια αδειάζετε από το σουρωτήρι τα τορτελίνια μέσα στην κατσαρόλα και τα ανακατεύετε.
- Κόβετε το μπέικον και το ρίχνετε μέσα στα τορτελίνια και το ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.