Υλικά
Η αματριτσιάνα είναι ό,τι πιο απλό και νόστιμο έχει να επιδείξει η ιταλική κουζίνα, καθώς προσφέρει τον απόλυτο συνδυασμό σάλτσας τομάτας και καλού ιταλικού τυριού.
Η Αματριτσιάνα (ή, κατά το ορθότερο, «ματριτσιάνα») είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, προερχόμενη από ένα μικρό ορεινό χωριό έξω από την Ρώμη, το Αμάτριτσε.
Το πιάτο αυτό έχει δυο βασικά μυστικά: κατά πρώτον το κρέας που συνοδεύει την συνταγή είναι το γκουαντσιάλε, που συναντάται πολύ στο ορεινό αυτό χωριό.
Το guanciale είναι από το χοιρινό μάγουλο, κομμάτι που περιλαμβάνει κρέας και λίπος. Κατά συνέπεια, είναι πιο σκληρό απ’ ό,τι το μπέικον και με άρωμα πολύ πιο έντονο.
Ωστόσο, αν δεν έχετε πρόσβαση στο γκουαντσιάλε, προτιμήστε χοιρινή πανσέτα.
Κατά δεύτερον, το μόνο τυρί που μπορεί να αναδείξει την γεύση του είναι αποκλειστικά το πεκορίνο.
Υλικά