Υλικά

  • 5 ντομάτες κομμένες στα οκτώ
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 700 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού φέτα σε κύβους

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί και πασπαλίστε με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  3. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 20 λεπτά.
  4. Απομακρύνετε από το φούρνο το ταψί και προσθέστε τις γαρίδες, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.
  5. Πασπαλίστε με τη φέτα και ψήστε για επιπλέον 10- 15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι γαρίδες.