Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/ 2 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 4 μεγάλα αβγά

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αλάτι
  3. Σοτάρετε για περίπου 6 λεπτά και ανακατέψτε μετά από τα πρώτα 3 λεπτά.
  4. Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 6 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
  5. Προσθέστε το σκόρδο στο τελευταίο λεπτό μαγειρέματος, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
  6. Προσθέστε τα μυρωδικά και το πιπέρι και αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι.
  7. Ρίξτε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τα αβγά.
  8. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά περίπου και σερβίρετε προσεκτικά πάνω από τις πατάτες.