Υλικά
- 1 φιλέτο χοιρινού κρέατος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 2 δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
- 240 ml νερό
- 1 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ. γλ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε το κρέας.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος ανθεκτικό και για το φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 2- 4 λεπτά ανά πλευρά, και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατέψτε το θυμάρι στο μείγμα με τα κρεμμύδια και τοποθετήστε το χοιρινό στο σκεύος.
- Προσθέστε και τα δαμάσκηνα πάνω στο χοιρινό και τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό του χοιρινού να είναι ελαφρώς ροζ.
- Μεταφέρετε το χοιρινό και τα δαμάσκηνα σε ένα πιάτο.
- Τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε στο μείγμα των κρεμμυδιών το νερό και το βαλσάμικο.
- Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.
- Χτυπήστε τη σάλτσα με το βούτυρο και περιχύστε πάνω από το χοιρινό και τα δαμάσκηνα.