Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- Κομματάκια σοκολάτας υγείας ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175- 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υγρά υλικά και προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε για λίγο στην άκρη.
- Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα στέρεα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
- Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των στέρεων υλικών σε εκείνο των υγρών μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.
- Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και από πάνω ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.