Υλικά
- 3 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 αβγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι και τοποθετήστε το σε ένα μπολ με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε τη μαργαρίνη και χτυπήστε με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Προσθέστε τα αβγά, ένα κάθε φορά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Τέλος, ρίξτε και τη βανίλια και προσθέστε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετήστε μικρές μερίδες της ζύμης και ανοίξτε με έναν πλάστη.
- Κόψτε σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα με τη βοήθεια των αντίστοιχων κουπάτ.
- Ψήστε για 6- 8 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή έως ότου τα μπισκότα σας να πάρουν χρώμα.