Υλικά
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Στραγγίξτε και βάλτε τα ρεθύθια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε, την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα αρχίσει να χυλώνει.