Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 5 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε σφήνες
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο στον τρίφτη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
  2. Ανακατέψτε, καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 8 ώρες ή ολόκληρη νύχτα.
  3. Τοποθετήστε τις σφήνες λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Τοποθετήστε την κατσαρόλα με την κολοκύθα και τη ζάχαρη σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το τζίντζερ και το λεμόνι και ανακατέψτε.
  5. Αφήστε να βράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι η κολοκύθα να αποκτήσει ένα ημιδιάφανο χρώμα, για περίπου 30 λεπτά.
  6. Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε σε αυτή γυάλινα βαζάκια και τα καπάκια τους για να τα αποστειρώσετε.
  7. Ρίξτε τη μαρμελάδα στα ζεστά βάζα και κλείστε αεροστεγώς. Αφήστε να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο.