Υλικά
- 1 κ.τ.γ. βανίλια
- 6 αυγά
- 5 φύλλα κρούστας εμπορίου
- 2 κ.τ.σ. κανέλα
- 2 κ.τ.σ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι λιωμένο αγνό βούτυρο γάλακτος
- 2 λίτρα γάλα φρέσκο
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψηλό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη με τα 3 ή 4 αυγά και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ στη δυνατή ένταση.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και ανακατεύοντας πριν να κάψει ρίχνετε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε αργά το μείγμα της ζάχαρης με τ’ αυγά. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, και ανακατεύετε την κρέμα για να πήξει και να μην σβολιάσει.
- Αφήνετε στην άκρη τη κρέμα και βουτυρώνετε το ταψί ή ακόμα καλύτερα σε ένα πυρέξ.
- Ανακατεύετε τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και κανέλας και αρχίζετε να στρώνετε τα 5 φύλλα βουτυρώνοντας τα και πασπαλίζοντας με το μείγμα ζάχαρης -κανέλας το κάθε ένα φύλλο.
- Αφού στρωθούν και τα 5 φύλλα εξέχοντας οι άκρες τους από το ταψί, ρίχνετε την κρέμα και γυρνάτε τις άκρες των φύλλων προς τα έξω να καλύπτουν την κρέμα (όπως κάνετε και στο γαλακτομπούρεκο).
- Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα περιχύνετε στο κρεμώδες μείγμα.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.