Υλικά

  • 1 μεσαία γλυκοπατάτα ψημένη
  • 425 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαγιά
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ηλιέλαιο
  • 4 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε την γλυκοπατάτα, τα φασόλια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα.
  3. Με την βοήθεια ενός πολτοποιητή πατάτας αναμείξτε τα υλικά μέχρι να λιώσουν καλά.
  4. Μόλις αποκτήσουν την μορφή πουρέ προσθέστε την θρυμματισμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά.
  5. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πλάστε τα μπιφτέκια γλυκοπατάτας και ψήστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Μεταφέρετε σε μία λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο γαι 10 λεπτά.
  7. Βάλτε τα μπιφτέκια στο ψωμάκι του μπέργκερ και τοποθετήστε από πάνω μαγιονέζα, αβοκάντο και κόκκινο κρεμμύδι.