Υλικά
- 1 μεσαία γλυκοπατάτα ψημένη
- 425 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1/3 φλ. τσαγιού μαγιά
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Ηλιέλαιο
- 4 κ. σ. μαγιονέζα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε την γλυκοπατάτα, τα φασόλια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και τα καρυκεύματα.
- Με την βοήθεια ενός πολτοποιητή πατάτας αναμείξτε τα υλικά μέχρι να λιώσουν καλά.
- Μόλις αποκτήσουν την μορφή πουρέ προσθέστε την θρυμματισμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά.
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πλάστε τα μπιφτέκια γλυκοπατάτας και ψήστε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε σε μία λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο γαι 10 λεπτά.
- Βάλτε τα μπιφτέκια στο ψωμάκι του μπέργκερ και τοποθετήστε από πάνω μαγιονέζα, αβοκάντο και κόκκινο κρεμμύδι.