Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα), χωρισμένες
- 2 χοντρές φέτες προζυμένιο ψωμί
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε τη ρικότα με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι μέχρι να αφρατέψει. Αφήστε την στην άκρη.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Λιώστε δύο σκελίδες σκόρδο με την πλευρά ενός μαχαιριού και προσθέστε το στο τηγάνι. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να τσιτσιρίζει ελαφρώς, προσθέστε μια φέτα ψωμί και ψήστε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο ψωμί.
- Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση (ή στα τέσσερα αν είναι μεγάλα) και προσθέστε τα σε ένα μεσαίο μπολ. Ξεφλουδίστε και τρίψτε την υπόλοιπη σκελίδα σκόρδου και ανακατέψτε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε τη χτυπημένη ρικότα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και περάστε την πάνω από το φρυγανισμένο ψωμί.
- Αδειάστε το μείγμα ντομάτας πάνω από το τυρί και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.