Υλικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 1 κουτί γάλα
- 500 γραμμάρια λουκάνικα πικάντικα ή της αρεσκείας σας
- 1 κ.τ.σ. λάδι
- 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.τ.σ. αλεύρι
- 600 γραμμάρια ζωμός κρέατος
- 400 γραμμάρια φασόλια άσπρα (κοσκινισμένα, στραγγισμένα)
- 2 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους.
- Τις βάζετε για 15 λεπτά, να μαλακώσουν, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μπολ και τις λιώνετε καλά με πιρούνι.
- Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη. Βάζετε τα λουκάνικα στο γκριλ και ψήνετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα κόβετε σε ροδέλες.
- Ζεσταίνετε σε τηγάνι το λάδι, προσθέτετε το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 4-5 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε την πιπεριά, τηγανίζετε για 2-3 λεπτά και πασπαλίζετε με το αλεύρι.
- Ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας, να πήξει η σάλτσα.