Υλικά
- 1 κιλό σταφύλια
- 3/4 κιλού ζάχαρη
- λίγη αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Αρχικά, πλένετε τα σταφύλια. Αν η ποικιλία που έχετε επιλέξει, έχει κουκούτσια, τα αφαιρείτε με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο.
- Στη συνέχεια, βράζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνετε μέσα τις ρώγες και την αρμπαρόριζα και δένετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.
- Υπολογίστε πως χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια.
- Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνετε πρώτα να κρυώσει και μετά την τοποθετείτε σε βάζο.