Υλικά
- 100 γρ. σπαγγέτι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο
- 2 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σπάστε τα ζυμαρικά στα τρία ή μικρότερα κομμάτια και βράστε τα al dente.
- Τοποθετήστε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το σκόρδο, το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα, το αβγό και την τριμμένη φρυγανιά.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι και ψήστε για 15- 20 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέστε τον μοσχαρσίσιο κιμά και σοτάρετε μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς καφέ χρώμα.
- Προσθέστε την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας, την ζάχαρη και σιγοβράστε μέχρι να χειλώσει το μείγμα σας, για περίπου 5 λετπά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά, προσθέστε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανανακατέψτε.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε καλά το τυρί ρικότα, με το αβγό και τη ρίγανη.
- Απλώστε το μείγμα με τη ρικότα πάνω από τα ψημένα ζυμαρικά, στη συνέχεια την σάλτσα με τον κιμά και καλύψτε με τους κύβους μοτσαρέλας.
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά και αφήστε να κρυώσει για 15- 20 λεπτά πριν σερβίρετε.