Υλικά
- 1 1/2 κιλό ώριμα σύκα ψιλοκομμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/8 κ. γλ. μπαχάρι
- 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/2 κ. σ. άγαρ άγαρ σε σκόνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τα σύκα, το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι και το πιπέρι και βράστε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα σύκα να αρχίσουν να υγροποιούνται.
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε για επιπλέον 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Όσο η μαρμελάδα βράζει χτυπήστε το χυμό λεμονιού με το άγαρ άγαρ και αφήστε στην άκρη να πήξει.
- Αφαιρέστε την μαρμελάδα από την φωτιά και βγάλτε το ξυλάκι κανέλας.
- Προσθέστε το μείγμα λεμονιού στη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε ένα βάζο που σφραγίζει καλά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν το τοποθετήσετε στο ψυγείο.