Υλικά

Είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορούν να συμβούν στην κουζίνα. Να αφιερώσεις χρόνο και να ξοδέψεις λεφτά για μια λαχταριστή σούπα και το τελικό αποτέλεσμα να βγει με παραπανίσιο αλάτι. Αν σου συμβεί όμως, είτε μιλάμε για σούπα είτε για οτιδήποτε βραστό, η μαγειρική σοφία έχει τρόπους να ξεπεραστεί ακόμα κι αυτή η αναποδιά. Ρίχνεις μέσα ψιλοκομμένες πατάτες ή ακόμα και φέτες μήλου και βάζεις τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά ακόμα. Όταν αφαιρέσεις τα κομμάτια της πατάτας (ή του μήλου), η σούπα θα πρέπει να είναι εντάξει. Αν το παράκανες όμως με το αλάτι και συνεχίζει να είναι αλμυρή, ρίξε μέσα λίγη ζάχαρη. Λίγη, ένα κουταλάκι του γλυκού. Αν κι αυτό δεν δουλέψει ικανοποιητικά, μια πρέζα από μηλόξυδο θα σώσει την παρτίδα. Και λίγη αραίωση με νερό…