Υλικά
- 200 γρ. φιλέτο σολομού
- 1 μικρή πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανοίξετε μία λαδόκολλα, τοποθετήστε την σε ένα ταψί και μέσα σε αυτήν βάλτε τις πατάτες.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μισό μείγμα στις πατάτες και αλατοπιπερώστε.
- Τοποθετήστε το σολομό πάνω στις πατάτες, περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αλατοπιπερώστε.
- Διπλώστε τη λαδόκολλα και σφίξτε την ώστε να δημιουργηθεί ένα πουγκί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.