Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
  • 650 γρ. πατάτες κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 2 κ. γλ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 λεμόνι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες και το μισό κρεμμύδι στο κάτω μέρος ενός πυρέξ.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Γεμίστε το κοτόπουλο με το υπόλοιπο μισό κρεμμύδι και το λεμόνι.
  4. Απλώστε το μείγμα βουτύρου και βοτάνων στην εξωτερική επιφάνεια του κοτόπουλου.
  5. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο πυρέξ, βάλτε από πάνω τα κλαδάκια από θυμάρι και δενδρολίβανο, κλείστε με καπάκι και μαγειρέψτε για 4 ώρες.
  6. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.