Υλικά
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 5 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ. σ. κύμινο
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 150 γρ. πολτό ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ή ζωμό βοδινού)
- 450 γρ. ολόκληρες ντομάτες με το χυμό τους
- 250 γρ. φασόλια μαγειρεμένα
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε τον μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
- Προσθέστε το μπέικον, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο, τη ρίγανη, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, ανακατέψτε και συνεχίστε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το κρασί (ή τον ζωμό βοδινού), τις ντομάτες και τα φασόλια και αφήστε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Μόλις πάρει μία βράση χαμηλώστε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 30 λεπτά.
- Απομακρύνετε τα φύλλα δάφνης και σερβίρετε.