Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλικομμένη πατάτα
  • 1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λάδι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το λιωμένο βούτυρο και το θαλασσινό αλατι.
  2. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια προσθέστε τις τεμαχισμένες πατάτες, το τυρί τσένταρ και τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε ξανά.
  4. Ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά 1 έως 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι.
  5. Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε λίγο από το μείγμα με τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε το κάθε pancake για 3- 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  6. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  7. Απολαύστε με ξινή κρέμα ή σάλτσα μήλου.