Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 αβγό
- 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
- 2 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλικομμένη πατάτα
- 1 μικρό κολοκύθι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τον πουρέ πατάτας σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το λιωμένο βούτυρο και το θαλασσινό αλατι.
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέστε τις τεμαχισμένες πατάτες, το τυρί τσένταρ και τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε ξανά.
- Ζεστάνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά 1 έως 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι.
- Με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίξτε λίγο από το μείγμα με τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε το κάθε pancake για 3- 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Απολαύστε με ξινή κρέμα ή σάλτσα μήλου.