Υλικά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ. κονιάκ
- 410 γραμμάρια γάλα εβαπορέ με λιπαρά
- 1 φακελάκι μους στρατσιατέλα
- 1 κούπα πλήρες γάλα με λιπαρά
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά, ώστε να αφρατέψει κατά το χτύπημα με το μίξερ.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το πλήρες γάλα και αδειάζετε το περιεχόμενο του φακέλου μους στρατσιατέλα. Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή η μους.
- Βγάζετε το γάλα εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζετε σε μια λεκάνη.
- Ρίχνετε και τη ζάχαρη μαζί με το κονιάκ και χτυπάτε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα και να γίνει τριπλάσιο σε όγκο.
- Ρίχνετε και τη μους στρατσιατέλα στη λεκάνη και συνεχίζετε να χτυπάτε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ παγωτού και το τοποθετείτε στην κατάψυξη. Μετά από 10 ώρες το παγωτό είναι έτοιμο.