Υλικά
- 1 κιλό πεπόνι ώριμο
- 70 γρ. φρέσκο τζίντζερ
- Ξύσμα και χυμό από ένα λάιμ
- 150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε με ένα κουτάλι τους σπόρους από το εσωτερικό του.
- Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα κουτάλι αφαιρέστε την ψίχα του πεπονιού και κόψτε την σε μικρά κομμάτια.
- Ξεφλουδίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το.
- Τοποθετήστε το πεπόνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το τζίντερ, το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και την ζάχαρη.
- Ανακατέψτε καλά με μία κουτάλα, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το μείγμα να κάτσει για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Τοποθετήστε την κατσαραόλα σε δυνατή φωτιά και αφήστε να πάρει μία βράση.
- Αφαιρέστε τα κομμάτια του πεπονιού και αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 ακόμη λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Ρίξτε το πεπόνι και πάλι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για επιπλέον 5 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα.
- Κατεβάστε από την φωτιά και τοποθετήστε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Κλείστε καλά και φυλάξτε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.