Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι μακρύκοκο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 συσκευασία ανανά κομμένο σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Σουρώστε καλά το ρύζι μέχρι να στραγγίξει εντελώς από το νερό.
  2. Τοποθετήστε το στραγγισμένο ρύζι σε μία κατσαρόλα και προσθέστε το νερό, τα κομμάτια ανανά, το χυμό λάιμ, το γάλα καρύδας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  3. Αφήστε να πάρει μία βράση, ανακατεύοντας για να μην σας κολλήσει.
  4. Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλα τα υγρά μπορείτε να το σερβίρετε.
  5. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.