Υλικά
- 200 γραμ. μανιτάρια
- 400 γραμ. πατάτες
- 1 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
- 100 γραμ. τυρί έμμενταλ τριμμένο
- 20 γραμ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.τ.γ. ξίδι
- 2 κ.τ.γ. αλάτι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φέτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν βράσουν, τις λιώνετε σε πουρέ
- Κατόπιν, κόβετε τα μανιτάρια σε μικρά κομματάκια και τα σοτάρετε στο βούτυρο 10 λεπτά
- Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ τον πουρέ με τα μανιτάρια και ανακατεύετε
- Προσθέτετε το τυρί, τον βασιλικό, το ένα αυγό και αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
- Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες, βουτάτε κάθε κροκέτα στο δεύτερο αυγό και σε πιάτο με τριμμένη φρυγανιά
- Τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.