Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ωμή κινόα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. γλ. κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρότα
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το νερό σε μία κατσαρόλα και καλύψτε με το καπάκι.
  2. Αφήστε να πάρει μία βράση και προσθέστε την κινόα. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί εντελώς, για περίπου 15-20 λεπτά.
  3. Τοποθετήστε σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήστε μέχρι να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει η κινόα προσθέστε στο μπολ τις κόκκινες και κίτρινες πιπεριές, το κόκκινο κρεμμύδι, το κάρυ σε σκόνη, τον κόλιανδρο, το χυμό από λάιμ, τα αμύγλαδα, τα καρότα και τα κράνμπερι.
  5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, ανακατέψτε και τοποθετήστε και πάλι στο ψυγείο πριν σερβίρετε.