Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 1 κ. γλ. καρύκευμα με πιπέρι και λεμόνι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. άνηθο
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. σ. κάπαρη
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το καρύκευμα πιπεριού με λεμόνι, το αλάτι, τον άνηθο και στην σκόνη σκόρδου.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετήστε στο τηγάνι το κοτόπουλο, δυναμώστε την θερμότητα και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για ακόμη 5-7 λεπτά.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την φωτιά, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο.
- Ανάψτε την φωτιά και πάλι στο δυνατό και ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 3 λεπτά.
- Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε την κάπαραη και ανακατέψτε καλά.
- Περιχύστε το κοτόπουλο με την σάλτσα και σερβίρετε.