Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. καρύκευμα με πιπέρι και λεμόνι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. άνηθο
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. κάπαρη

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το καρύκευμα πιπεριού με λεμόνι, το αλάτι, τον άνηθο και στην σκόνη σκόρδου.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Τοποθετήστε στο τηγάνι το κοτόπουλο, δυναμώστε την θερμότητα και σοτάρετε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
  4. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο για ακόμη 5-7 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την φωτιά, τοποθετήστε το σε μια πιατέλα και τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο.
  6. Ανάψτε την φωτιά και πάλι στο δυνατό και ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 3 λεπτά.
  7. Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε την κάπαραη και ανακατέψτε καλά.
  8. Περιχύστε το κοτόπουλο με την σάλτσα και σερβίρετε.