Υλικά

  • 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 κ. σ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. καυτή σος τσίλι
  • 1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Με ένα πιρούνι λιώστε τα μαύρα φασόλια σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε έναν πολυκόφτη τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέστε το μείγμα στα λιωμένα φασόλια και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αβγό, το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο και την σάλτσα τσίλι και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το μείγμα του αβγού σε εκείνο με τα φασόλια. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε.
  6. Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάστε σε μπιφτέκια.
  7. Ψήστε στη σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.