Υλικά
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. τσίλι σε σκόνη
- 1 κ. σ. κύμινο
- 1 κ. γλ. καυτή σος τσίλι
- 1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Με ένα πιρούνι λιώστε τα μαύρα φασόλια σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε έναν πολυκόφτη τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε το μείγμα στα λιωμένα φασόλια και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αβγό, το τσίλι σε σκόνη, το κύμινο και την σάλτσα τσίλι και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα του αβγού σε εκείνο με τα φασόλια. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε.
- Χωρίστε το μείγμα σε 4 μέρη και πλάστε σε μπιφτέκια.
- Ψήστε στη σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.