Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. πάπρινα
- 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες ψωμιού
- 4 αβγά ποσέ
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου.
- Ρίξτε τα μανιτάρια και το αλάτι στο τηγάνι, προσθέτοντας ελάχιστο λάδι.
- Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
- Συμπληρώστε με την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια (κρατήστε λίγα για το γαρνίρισμα), ανακατέψτε, αφήστε να πάρει μία βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
- Αλείψτε το ψωμί και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και ψήστε στο τηγάνι (και από τις δύο πλευρές) μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, βάλτε από πάνω μία κουταλιά από τα μανιτάρια και ολοκληρώστε το πιάτο με τα αβγά ποσέ.
- Γαρνίρετε με λίγη πάπρικα και φρέσκο κρεμμυδάκι.