Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. πάπρινα
  • 400 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες ψωμιού
  • 4 αβγά ποσέ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου.
  2. Ρίξτε τα μανιτάρια και το αλάτι στο τηγάνι, προσθέτοντας ελάχιστο λάδι.
  3. Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά.
  4. Συμπληρώστε με την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια (κρατήστε λίγα για το γαρνίρισμα), ανακατέψτε, αφήστε να πάρει μία βράση και κατεβάστε από την φωτιά.
  5. Αλείψτε το ψωμί και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι και ψήστε στο τηγάνι (και από τις δύο πλευρές) μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα πιάτο, βάλτε από πάνω μία κουταλιά από τα μανιτάρια και ολοκληρώστε το πιάτο με τα αβγά ποσέ.
  7. Γαρνίρετε με λίγη πάπρικα και φρέσκο κρεμμυδάκι.