Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. σ. ξερά άνθη λεβάντας
- 1 1/2 κ. γλ. ξερά πέταλα ιβίσκου
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κανάτα τοποθετήστε τα 3 από τα 6 φλυτζάνια τσαγιού νερό, προσθέστε το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Σε μία μικρή κατσαρόλα βράστε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη, τη λεβάντα και τα πέταλα ιβίσκου.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για ακόμη 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το αρωματισμένο νερό να κρυώσει.
- Σουρώστε το νερό και προσθέστε το στην κανάτα με την κρύα λεμονάδα.
- Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.