Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. σ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 5 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να βράσει.
  2. Ρίξτε τα αβγά, την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μεταλλικό μπολ.
  3. Τοποθετήστε το μέσα στο νερό που βράζει σε μπεν μαρί και χτυπήστε για 8-10 λεπτά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να χυλώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  5. Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, πατήστε με το χέρι σας να ακουμπάει στην κρέμα λεμονιού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  6. Βγάλτε από το ψυγείο, ανακατέψτε, σερβίρετε και απολαύστε.