Υλικά
- 3 μεγάλα αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1 1/2 κ. σ. φρεσκοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 5 κ. σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε μία κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και αφήστε το να βράσει.
- Ρίξτε τα αβγά, την ζάχαρη και το χυμό λεμόνι σε ένα μεταλλικό μπολ.
- Τοποθετήστε το μέσα στο νερό που βράζει σε μπεν μαρί και χτυπήστε για 8-10 λεπτά συνεχώς, μέχρι το μείγμα να χυλώσει και να αποκτήσει λεία υφή.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο. Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, πατήστε με το χέρι σας να ακουμπάει στην κρέμα λεμονιού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
- Βγάλτε από το ψυγείο, ανακατέψτε, σερβίρετε και απολαύστε.