Υλικά
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο ταψί τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλας και το αλείφετε με λίγο λάδι.
- Κόβετε τη μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε μία μία ροδέλα με λίγο λάδι. Προσθέτετε πιπέρι και τη σκόνη σκόρου.
- Ψήνετε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, βγάζετε από το φούρνο, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε ξανά για 10 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί με τις μελιτζάνες από το φούρνο και βάζετε το φούρνο στο γκριλ.
- Απλώνετε με την βοήθεια ενός κουταλιού την ντομάτα πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το βασιλικό, και επαναλαμβάνετε με ντομάτα και τυρί. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο βασιλικού.
- Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσουν οι μελιτζάνες πριν σερβίρετε.