Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Λιπάνετε και αλευρώστε δύο φόρμες κέικ 23 εκατοστών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε την ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και την βανίλια και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
- Συμπληρώστε το βραστό νερό στο τέλος και ανακατέψτε ξανά.
- Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στις φόρμες και ψήστε για 35-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.