Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Λιπάνετε και αλευρώστε δύο φόρμες κέικ 23 εκατοστών.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε την ζάχαρη, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε.
  3. Προσθέστε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και την βανίλια και χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά.
  4. Συμπληρώστε το βραστό νερό στο τέλος και ανακατέψτε ξανά.
  5. Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στις φόρμες και ψήστε για 35-40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.