Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 3 μεγάλα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. σ. νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με τα αβγά και το αλάτι.
- Προσθέστε το νερό, μια κουταλιά του γλυκού κάθε φορά, και ανακατέψτε ταυτόχρονα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και παχιά.
- Τοποθετήστε την ζύμη σε μία επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για περίπου 10 λετπά.
- Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 5- 10 λεπτά.
- Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπάλες και χρησιμοποιήστε μια μηχανή ζυμαρικών για να κόψετε την ζύμη στο επιθυμητό σχήμα.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε μηχανή, μπορείτε να ανοίξετε το κάθε επιπλέον ζυμαράκι με την βοήθεια ενός πλάστη και να κόψετε τα ζυμαρικά με μαχαίρι.