Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ριγκατόνι
- 85 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 μήλο σε φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Βράστε σε μία κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε την κρέμα και σιγοβράστε για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Συμπληρώστε με το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στην κρέμα γάλακτος, ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε απαλά.
- Προσθέστε την γκοργκοντζόλα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αν η σάλτσα είναι πολύ παχιά, αραιώστε με λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά.
- Ρίξτε το μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα μήλα και τα καρύδια.