Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 500 γραμμάρια κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 ντομάτες τριμμένες
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Κατόπιν, σβήνετε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε για 90′ περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.
- Καβουρδίζετε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.
- Βάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πυρέξ, βγάζετε τη δάφνη και ρίχνετε το κριθαράκι.
- Ρίχνετε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύετε και ψήνετε για 20′-30′ περίπου στους 180 βαθμούς C.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που τραβήξει τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό.