Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αφού πάρει χρώμα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Κατόπιν, σβήνετε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε για 90′ περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας.
  4. Καβουρδίζετε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το.
  5. Βάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πυρέξ, βγάζετε τη δάφνη και ρίχνετε το κριθαράκι.
  6. Ρίχνετε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύετε και ψήνετε για 20′-30′ περίπου στους 180 βαθμούς C.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που τραβήξει τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό.