Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τη φακή και το νερό.
  2. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι με την κανέλα, το κύμινο και τη δάφνη.
  4. Σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.
  5. Σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι.