Υλικά

Φέτος ο παραδοσιακός πασχαλινός οβελίας δεν θα είναι στη σούβλα και ο φούρνος θα αποκτήσει τον πρώτο λόγο. Πώς θα ψήσουμε όμως το αρνί ή το κατσίκι τόσο καλά που να μην καταλάβουμε τη διαφορά; Από την αγορά του κρέατος, κατά πρώτο. Την ώρα που όλα τα μέρη του ζώου κάνουν για ψήσιμο στο φούρνο (μπούτι, σπάλα, παϊδάκια κ.λπ.), οι σεφ προτείνουν μια επιλογή από μέρη για πιο ισορροπημένη αναλογία ψαχνού και λίπους. Για μεγαλύτερη ποικιλία στη γεύση δηλαδή. Ξεκοκαλισμένο ή όχι; Αν ψάχνουμε τη γεύση, το βάζουμε στο φούρνο με τα κόκαλα, που χαρίζουν πολύ στη νοστιμιά. Πώς το ψήνουμε; Είτε μιλάμε για κομμάτια κρέατος είτε για άκοπα μέρη, όπως ένα ολόκληρο μπούτι, το μεγαλύτερο μέρος του ψησίματος (πάνω από τον μισό χρόνο) γίνεται με το κρέας σκεπασμένο με λαδόκολλα. Έτσι θα μελώσει το ψαχνό και θα παραμείνει ζουμερό. Το ξεσκεπάζουμε μόνο προς το τέλος, ώστε να ροδίσει η πέτσα και να γίνει τραγανή.