Υλικά
- 8 φλιτζάνια μπρόκολο
- 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το μπρόκολο και το ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
- Κατόπιν, ρίχνετε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι τη μέση και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνετε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύετε με το αλεύρι και προσθέτετε το γάλα.
- Ανακατέψτε μέχρι να πήξει και προσθέστε μετά τη σούπα.
- Πασπαλίστε με πιπέρι και σερβίρετε.